omlashov.ru

Podmienky schengenského víza: aké sú

Po páde "železnej opony" Rusov a občanov iných Krajinách SNŠ zdá sa, že by bolo jednoduchšie cestovať po Európe. V rôznych prípadoch môžu ísť do zahraničia. Niekto ide do podnikania, niekto ide na služobnú cestu, niekto chce navštíviť najrôznejšie výstavy. Idú na štúdium a liečia sa, navštevujú priateľov, priateľov a blízkych ľudí. Všetky tieto druhy cestovania do zahraničia sú určené osobitným typom povolenia na vstup. Nazýva sa to schengenské vízum, ktoré môže mať rôzne typy. Platnosť Schengenské vízum závisí od jeho kategórie.Podmienky platnosti schengenského víza

Kategórie týchto povolení na vstup do európskych krajín sú rozdelené do štyroch veľkých skupín. Označujú ich v latinských písmenách A, B, C a D. Každá z nich má svoje vlastné podkategórie. Dátumy platnosti platnosti schengenských víz určujú väčšie a menšie poddruhy týchto typov. Zvážte ich v poradí.

Víza kategórií A a B majú najkratšie trvanie. Toto je tzv. Tranzitné povolenie. Vydáva sa v prípade, že potrebujete dostať sa do inej krajiny, pre ktorú nie je vôbec potrebné schengenské vízum. V akých prípadoch sa to deje? K tomu dochádza, ak sa chcete dostať tam, musíte prejsť cez územie ktorejkoľvek európskej krajiny, ktorá je súčasťou Schengenská dohoda (B). Alebo musíte vykonať prepravu na letisku takéhoto štátu (A). Platnosť schengenského víza tohto typu je päť dní.

Doba platnosti Schengenského vízaK dispozícii sú krátkodobé povolenia na vstup. Sú označené písmenom C a číslami 1, 2 alebo 3. Číslo jedna sa udeľuje jednorazovým vízam. Oni sú často nazývaní turistickými. Doba platnosti schengenského víza C1 - nie viac ako tridsať dní. Nemajú tiež právo opustiť územie krajiny niekoľkokrát počas tohto mesiaca (alebo kratšieho obdobia) (alebo Schengenský priestor) a tam sa vráťte. Číslo dva, tri a štyri označujú víza tohto typu, ktoré vám umožňujú zostať v krajine až deväťdesiat dní. V čase ich platnosti obsahujú pojem "chodba". To znamená, že povolenie na vstup pre túto kategóriu s číslom 2 umožňuje osobe, ktorá ju prijala, vstúpiť na územie krajiny alebo do celej zóny a nechať ju na šesť mesiacov. Vízum s číslom 3 dáva rovnaké privilégium počas celého roka a so "štyrmi" - od dvoch do piatich rokov.

Existuje však jeden "ale" tu. Podmienky získania schengenského vízaPodmienky schengenského víza ako šesťmesačné, ročné a "dlhodobé" v skutočnosti vám umožňujú, aby ste boli v zóne svojej aplikácie maximálne deväťdesiat dní. Inými slovami, môžete ísť tam niekoľkokrát a ísť domov. Ale zostať v krajine mať právo na viac ako tri mesiace na vízum C2, nie viac ako šesť pre C3 a tak ďalej. A v druhom prípade počas pobytu V schengenskom priestore by mala byť 3 mesiace v jednom polroku a 3 v druhom. S viacročným vízom - nie viac ako deväťdesiat dní každých šesť mesiacov. Zároveň môžete cestovať do všetkých krajín tejto zóny.

Povolenie na vstup typu D sa nazýva dlhodobý. Aj takéto víza sa nazývajú národné. Pobyt v danej krajine sa spravidla vydáva na jeden rok, avšak v iných krajinách zóny môžete byť len tranzitom, a to nie vždy. Pokiaľ ide o takúto okolnosť, ako podmienky získania schengenského víza, minimálny termín, na ktorý možno takéto povolenie vydať, je päť pracovných dní.

Delež v družabnih omrežjih:

Podobno